Header

Rebalancing

Leven vanuit een vrije en ontspannen staat. Helemaal zijn wie je bent en weten wat écht goed voor je is en wat niet. Als volwassene kunnen of weten we dit vaak niet meer. We hebben ons - vaak onbewust - aangepast door ons in te houden, situaties te vermijden of er vol in te gaan. Alles uit angst om (opnieuw) gekwetst te worden. En het lichaam heeft dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Jouw lichaam weet het
Alle ideeën en overtuigingen die je over jezelf hebt zijn terug te vinden in jouw lichaam. Het lichaam heeft spanningen als het gevolg van jezelf aanpassen opgeslagen. Vaak op een diep niveau. Dit kan uiteindelijk leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals bijvoorbeeld piekeren, burn-out, futloosheid, slapeloosheid, hoofdpijn, spierpijn, ademhalingsproblemen en depressie. De kans is groot dat je, tevergeefs, probeert om met denken en piekeren jouw problemen op te lossen.
De sleutel voor echte verandering is: je lichaam weer bewust gaan voelen. Oordeelloos en liefdevol gaan voelen wat er te voelen is. Pas dan laat het lichaam jou weten hoe het met je is, wat er speelt. Het lichaam is direct en eerlijk, en geeft je - letterlijk - richting. Door jouw lichaam bewust te voelen geef je het de kans om jou die boodschappen door te geven die je op dat moment nodig hebt.
Rebalancing
Voelen schept ruimte voor verandering
Vaak is het lastig om echt stil te staan bij je gevoelens en in je lichaam te voelen wat er is. Hoe mooi zou het dan zijn als je weer contact kunt maken met jezelf.
Met behulp van Rebalancing kan ik jou weer leren om jouw lichaam te voelen. Op een dieper niveau ontdek je wat je lichaam jou wil vertellen. Je zal ervaren dat dit voelen ruimte schept voor verandering, zoals:
  • diepe ontspanning
  • meer persoonlijke stevigheid, meer gronding
  • vergroting van je bewustwording; het eerder signaleren wanneer iets (niet) goed voor je is
  • het begrijpen hoe psychische en lichamelijke klachten zijn ontstaan
  • beter vermogen om met tegenslag en pijnlijke situaties om te gaan
  • meer in contact met je oorspronkelijke aard: je voelt en gedraagt je authentieker, zoals je werkelijk bent.
Rebalancing
Rebalancing
De kracht van Rebalancing is dat het lichaamswerk (aanraking, ademhaling) combineert met zelfonderzoek en meditatie (bewustwording). Aanraking is de directe weg naar binnen; naar het voelen van wat daar is. Zowel het mentale als het emotionele deel zullen hierbij geraakt worden.

Door Rebalancing hervindt je een nieuwe balans tussen denken en voelen en ga je ervaren dat jouw lichaam en gevoelens bijzondere bronnen kunnen zijn om te weten wie je bent en wat je wilt of wat je niet (meer) wilt.

Rebalancing voor jou
Ervaar wat Rebalancing met jou doet. Je bent van harte welkom voor een Rebalancing sessie.

(Meer informatie over Rebalancing vind je bij de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn en Rebalancing Nederland)
Rebalancing
Hoe diep je gaat
Heeft met denken niets te maken
Hoogstens met een wil
En het voelt alsof ik weet
Waar ik heen ga
En het leidt me in het donker
En het spot met mijn verstand
Hier sta ik
Met een uitgestoken hand

(BLØF)Volwassene en kind